NEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!

22 jan

Okee, eerst even dit: Wat. Heeft. Janny. Aan?
Zo, dan hebben we dat gehad en kunnen we over tot de orde van de zorgeloze zondag en dat komt dan weer mooi uit, want laat dat nou net ook het thema van deze week zijn.

De eerste opdracht luidt: maak een Sticky Toffeetaart. Hier vlieg ik van vreugde ongeveer tegen het plafond, want ik ben daar dol op. Godheremetiet, wat is dat lekker! Elk zichzelf respecterend Britse vreetschuur heeft dit op de dessertkaart staan en als ik dat zie, kun je me opvegen. En desnoods in een ziekenhuisbed leggen. En als het moet de Sticky Toffee Pudding (want zo heet dat daar, ja) in gepureerde vorm via een infuus desnoods direct in m’n bloedbaan spuiten. Maar goed, in de tent gaat iedereen aan de slag. Maroeska maakt een glutenvrije variant die ook nog eens geen lactose bevat en Prince Harry maakt een dadelloze Sticky Toffee. Dadel is hier weliswaar een hoofdingrediënt, maar ja… Prince Harry heeft een dadelallergie, dus dat begrijp ik dan wel weer.
Janny waarschuwt voor een te zoete taart. Iets waar Hanneke geen boodschap aan heeft; zij gebruikt gezoete dadels en gooit nog een berg suiker door haar beslag heen. Maakt het uit, joh… Janny doet haar inmiddels bekende wenkbrauwmove en vreest het ergste. Even later zien we Hanneke zorgelijk in haar oven turen (“Hij gaart niet!!!”), begint Maroeska te vloeken en zien we Prince Harry worstelen met een karamelmousse. Hij wil dit goedje tussen z’n twee lagen taart stoppen, maar het stijft niet genoeg op en maakt van de dadelloze Sticky Toffeetaart een soort van dripcake. Het kan de goedkeuring van de jury niet wegdragen. En Janny wordt aangenaam verrast door de zoete boel van Hanneke: haar Sticky Toffeeding schijnt echt heerlijk te zijn. Toch jammer dat we niet kunnen meeproeven hè?

Voor de technische opdracht moeten er mozaïekkoekjes worden gebakken. Volgens André is het erg simpel: bak koekjes, doe ze in een zak, laat vallen en maak nieuwe koekjes van de stukjes. Maar zo simpel is het natuurlijk niet. De jury verwacht vijf koekjes in vijf verschillende varianten. Er staat zelfs een voorbeeldfoto op het recept. Maar dat is dan ook alles. Maakt niet uit: iedereen begint te stuiteren. Want koekjes bakken: makkie! Alhoewel… Hanneke stuitert vanwege een totale blackout en zegt alleen nog maar “BLIEP!” in haar hersenpan te horen. Maroeska noemt zichzelf het koekiemonster en raadt Hanneke af om haar deeg te wegen. Dat kost toch alleen maar tijd en tijd is schaars. Gewoon niet zeiken en globaal in vijf stukken verdelen. Hanneke probeert nog meer tips af te luisteren van Maroeska en ze kijkt vooral naar wat Prince Harry aan het doen is. En ze maakt zich zorgen. Maroeska trouwens ook. Het zelfbenoemde koekiemonster heeft de oven op een verkeerde stand gezet en nu is ze haar mozaïekkoekjes aan het cremeren. Hanneke schrikt zich totaal de tering wanneer ze even haar oven opendoet. Niet van de aanblik, maar van de hete lucht die eruit komt. Ach gut… alsof ze het voor het eerst doet hè? Iets waar Anna en Maroeska trouwens ook wel hinder van ondervinden als brildragers, maar die schrikken niet zo. Die ondergaan hun lot gewoon.
Maroeska noemt haar koekjes monsters en die van Hanneke zien er eigenlijk gewoon niet uit. Prince Harry bungelt een beetje in het midden en Anna en Nicole maken echt prachtige koekjes. Nicole wint nipt van Anna; Hanneke en Maroeska eindigen onderaan. Morgen weer een dag. André zegt tot grote hilariteit van alle aanwezigen: “Eerst maar naar bed toe met z’n allen.” En herstelt meteen: “Nou ja… niet met z’n allen natuurlijk!” Ik wil het eigenlijk gewoon niet weten.

De volgende dag staat het spektakelstuk op de planning. En dat moet deze keer een taart worden van minstens twee lagen waar je blij van wordt. “Waar word jij blij van, Janny?”, vraagje André. “Van jou.” Dus.
Hanneke wordt blij van muziekje, wijntje erbij en de beentjes omhoog. Dat komt allemaal in (of bij, in het geval van de wijn) haar taart. Nicole maakt een taart voor haar kinderen, want daar wordt zij blij van. Maroeska wordt blij van gereedschap (What? Why?) en Prince Harry kun je ’s nacht wakker maken voor het circus. Anna gaat voor de guilty pleasures. Haar taart heet dan ook toepasselijk: Count The Memories, Not The Calories. Nicole maakt de meest hysterische taart: één met allerlei soorten snoep erop en erin. Voor haar kids dus, die steevast vragen wanneer ze nou terugkomt uit het bakkamp. Hanneke maakt een platenspeler mèt langspeelplaat. Maroeska schiet compleet in de stress en wordt zo gek van haar gereeschapstaart in wording dat ze er zelfs even mee smijt, weliswaar per ongeluk, maar toch. Janny kan de smaken van Anna zichtbaar waarderen als ze stiekem komt proeven en Robèrrr staat te glunderen als hij Prince Harry aan z’n circustaart ziet werken. En toegegeven: zijn kunstwerk ziet er weer geweldig uit. Maar qua smaak blijft zijn taart achter bij de rest en aangezien zijn koekjes middelmatig waren en zijn Sticky Toffeetaart een druipende zooi werd, wordt hij in elk geval geen meesterbakker deze week. Ik gok dat hij met Hanneke in de gevarenzone zit. Nicole wordt in elk geval meesterbakker. Dan wordt bekend gemaakt wie deze week de tent moet verlaten. NEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!! De ongelukkige is Cas, beter bekend als Prince Harry.

Dan kan het toch bijna niet anders dan dat Hanneke volgende week naar huis moet, zodat Maroeska, Anna en Nicole in de finale staan. En Prince Harry? Die moet z’n eigen programma krijgen. Een soort Taarten van Abel. Met André van Duin op de achtergrond als knorrige opa. Ik ben voor!

Tot volgende week!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: