B & B Vol liefde, week 3: In de olijfboom

30 jul

In Spanje is Giovanni vertrokken en wordt Dave door Denise aan het werk gezet in de B&B, samen met haar moeder, die door Denise overigens standaard schat wordt genoemd. Mocht Denise later erg op haar moeder gaan lijken, dan weet de toekomstige partner in elk geval wat hem te wachten staat: moeders heeft een complete verfwinkel op haar gezicht geplamuurd. En voor boven haar ogen is ze nog even langs de afdeling borstelwaren gewandeld. Ondertussen komt man nummer 3 aangewandeld: Frank, een eventmanager die eigenlijk niet zo van feesten houdt. Als hij uitgaat dan. Nee, liever een hapje eten ergens. Denise vindt Frank wel leuk, krijg ik het idee. Ze gaat hem even voorstellen aan de concurrent die in zijn natuurlijke habitat zit: the gym, waarna Frank zich even mag opfrissen in zijn kamer. En ik kan alleen maar denken: wat een klein kutkamertje… Nou ja, er is in elk geval een zwembad.

Bij Franse Hans wil Yovan weg. Hij is geen match voor haar, dus wegwezen. Franse Hans zit zich ondertussen met koffie wakker te drinken en moed te verzamelen om Yovan te vertellen dat het niks wordt. Nou zeg, komt dat effe mooi uit! Allebei opgelucht. Franse Hans is zelfs zo opgelucht dat het een heel ander mens wordt. Petra vindt de ontspannen versie van Franse Hans vandaag in elk geval een stuk leuker. Ze informeert of de exen van Hans ook paardenmeisjes waren. “Ik heb geen exen; ik ben nog maagd”, om even later te vertellen dat hij al drie jaar vrijgezel is. Huh??? De vraag is hoe lang Franse Hans nog zo relaxed blijft, want de volgende gegadigde is al onderweg: Daisy, een 44-jarige basisschooljuf die haar eigen schooltijd nog niet is ontgroeid. Ze ziet eruit als een donkerharige Barbie (en dan heb ik het vooral over de kleur van haar kleding), ze kan niet rijden en praat in de derde persoon over zichzelf. Heel irritant. Anneke hoort alleen maar dat Daisy heel vaak ‘kutkutkut’ roept als Daisy weer verkeerd rijdt. Anneke denkt alleen maar dat Daisy daarom alleen al na de vakantie op school heel veel uit te leggen heeft. Petra denkt alleen maar aan de Heer: “Ik zie haar aankomen en denk oh my God!!!” En dat snapt Anneke wel. Franse Hans en Daisy gaan even lekker apart zitten om nader kennis te maken. “Zo, dan kom ík me maar even voorstellen. Anders is het ook zo asociaal. Ik ben Petra!” En gelijk heeft ze, want Daisy stelde zich niet voor toen ze Petra op de veranda zag.
Peet heeft dezelfde avond al haar bedenkingen over de nieuwe gaste. “Ze heeft niks met B&B, ze kookt niet en haar Frans is niet jofel.” Ook Franse Hans twijfelt. “Ze is leuk voor een keer op de dansvloer, maar voor de rest…”

Martijn doet even een rondje met het hondje en neemt Marian mee. Zij zou wel in het buitenland kunnen wonen. Ah, die scoort punten. Na het werk in de B&B laat hij de meiden het dorpje zien. Drie keer raden: saaaaaaiii. Het valt Marian op dat hij hele lange antwoorden geeft op haar vragen. Volgens mij denkt zij op zo’n moment dan: joh, geef gewoon even antwoord, zonder dat ik de rest moet aanhoren. Dat is namelijk nogal eh…saaaaaaiii… Nou goed, dan maar een date met z’n tweetjes, denkt ons Fryske famke. Ze neemt Martijn mee naar een favoriet plekje, met in haar tas champagneglazen die ze voor de gelegenheid heeft laten graveren met hun namen, bubbels om in die glazen te gooien en aardbeien om weer in die champie te flikkeren. Martijn vindt het leuk. Simone iets minder, dus die plant ook een date. Als Martijn net thuis is en helemaal vol zit van de bubbels, moet ie alweer aanschuiven aan het uitgebreide diner voor twee dat Simoon heeft bereid. Jemig. Je zou er medelijden mee krijgen. NOT! Pa, ma en Marian vinden het allemaal een tikkie te lang duren en vallen op een gegeven moment gewoon binnen tijdens de date. Awkward. Nou ja, Martijn heeft de dag van z’n leven. De dames niet, want de volgende dag spreken ze hem bijna gelijktijdig aan op zijn gebrek aan diepgang. Hij vertelt veel en lang over zichzelf, maar stelt te weinig vragen. Dus gaat ie daar tijdens de lunch mee aan de slag. Heel spontaan, met twee dames en z’n vader erbij aan tafel. Lijkt bijna niet geforceerd. Als moeders binnen komt wandelen, gaat het gesprek ineens heel snel naar stijldansen en voordat ik met m’n ogen heb geknipperd, danst Mart met z’n moeder door de huiskamer. Je ziet die meiden denken: please, vraag het me niet. Okee, linedancing is heel erg. Maar nee, echt heel erg. Maar op de tweede plaats op de schaal van heel erg komt toch echt wel stijldansen vind ik. Als hij dan ook nog eens het dansen koppelt aan “horizontale verlangens”, grijp ik naar m’n teiltje. Nou ja, de hobby past wel bij het interieur van de B&B: oubollig. En oh ja: saaaaaaiii…

Bij Beatrix op Malaga wordt het er ook niet gezelliger op. Bea neemt Piet en Ab mee naar de haven. Daar wacht vriendin Rita het drietal op om gezellig samen iets te ondernemen die dag. Ab stelt zich voor met de woorden: “Ik ben Ab en ik doe niks voor de grap.” Oh my… is dit het niveau? Bea grijpt snel in voordat Piet iets ergers uitkraamt. “Dit is Piet en die vergeet je niet.” Ja. Echt waar. Ik zou nu zeggen: “Ik heb een herder en loop snel verder.” En dat zou allebei nog waar zijn ook.
Het valt Piet op dat Rita niet echt lang is met haar 152 centimeters. En dus kan hij het niet laten om daar meteen een aantal heel flauwe grappen over te maken. Zoals deze – nu al – klassieker: “Een Peugeootje voor een klein vrouwtje.” Piet doelt op het kleine autootje van Rita. (Dit is Piet, een groot dichter is hij niet. Sorry. Grapje.) Rita is Piet en z’n lullige opmerkingen helemaal zat en gaat er met gestrekt been in. Moet ik even uitleggen voor de niet-kijkers: Rita en Piet zijn even lang. Of hoog, moet ik zeggen. Als Rita rechtop staat en je legt Piet er naast op zijn rug, dan komt zijn buik tot haar kruin ongeveer. Rita vindt dus dat Piet een dikke bierbuik heeft en vraagt of hij het leuk zou vinden als zij daar de hele tijd over zou doorzeiken. Nee. Zou hij niet leuk vinden. Punt gemaakt. Als Ab een bloemetje voor in het haar van beide dames plukt, zie je Piet denken: kutkutkut, dat had ik moeten doen. Dan maar de coole gast uithangen. “Ik pluk geen bloemen. Dat is niet waar ik voor in de wieg ben gelegen…” (Zijn zijn woorden hè? Gelegen… Brrrr…) Hij gaat nog even door. “Het is geen wedstrijd, maar op het fitnessapparaat deed ik het weer beter. Dussssss…”
Bea is klaar met Piet; hij mag gaan en aangezien Bea later weer gasten krijgt, zou ze het fijn vinden als hij meteen zou kunnen opzouten. Piet vertelt zelf aan Ab “dat ik naar huis gaat.” Echt, ik zit inmiddels te schuimbekken hè? Ik gaat… Ik had ‘m dezelfde dag al naar huis gestuurd.
Die avond gaan Bea en Ab de zonsondergang zien vanaf een boot. Tenminste, dat was het plan. Het blijkt een snelle boot te zijn met twee hengels waar een tonijn van 120 kilo (geen grap) aan hangt die binnengehaald moest worden. Door Ab. Die daar tot half elf mee bezig was, geen zonsondergang heeft gezien en daarna waarschijnlijk gereanimeerd moest worden. De volgende dag is het hoog tijd voor een nieuwe activiteit: het stel gaat golfen. Zij rijdt, hij navigeert. Of nou ja… hij heeft een telefoon in zijn handen en vertelt amper waar ze heen moeten. Hij is vooral bezig met vertellen dat ze straks een mooi uitzicht zullen gaan zien en dat hij altijd drie paar golfschoenen in zijn auto heeft liggen. En oh ja, toen hij nog aan voetbal deed, had hij alleen maar de duurste voetbalschoenen in gebruik. Beatrix is best wel wat gewend, maar dit betweterige, opschepperige mannetje trekt ze slecht. Op de golfbaan doet ze haar best en natuurlijk is Ab de aangewezen persoon om haar te leren hoe je een balletje slaat. Nou, niet goed dus, want ze maakt “een wippie.” Bea schrikt. Maar Ab bedoelt dat ze tijdens het slaan een verkeerde beweging maakt. Zeg dat dan gewoon, man. Thuis laat Bea haar aangekochte stukje land zien en ontvouwt ze haar plannen voor twee nieuwe huizen op dat land. “Veel te veel werk”, klaagt Ab. That’s it. Exit Ab. “Two down, two to go”, mijmert Bea. “Toedeloe, twiettwiet”, roept Ab als de taxi wegrijdt. Okee, doei!

Bij Richard voelt Gerrie -ik hou wel van ADHD’ers- nattigheid en ze besluit haar hart te luchten tegen haar concurrente, Simone. Daarna vertelt ze Richard dat ze gaat. Er volgt een knuffel, Ries loopt weg en roept nog iets als nou, doeg en hij is er vandoor. Hoop te doen ofzo, weet ik veel. Nee, Gerrie heeft dan wel een zwak voor drukke mensen, maar Ries z’n ADHD staat blijkbaar toch iets te hoog afgesteld. Simone heeft Ries niet lang voor zichzelf alleen, want daar komt Maureen al aangereden. Twee huwelijken en twee kids achter de kiezen. Of door het spleetje van haar tanden, kan ook. Ries heet haar welkom in Casa Puinhoop en vindt haar meteen een “leuk wijffie!” Want ja, hij heeft dan wel met Simoon speeksel uitgewisseld, maar hij staat nog overal voor open. Maureen scoort met een cadeau voor de hond en een armband voor Ries. Simone en Maureen kunnen het ook wel aardig vinden en dat komt mooi uit, want Maureen is van plan pas naar huis te gaan als hij haar zat is. Eerst zien, dan geloven!

Natas heeft het huis naast haar B&B gekocht om… er een B&B van te maken. Je verwacht het niet hè? Of B&B, in Frankrijk heet dat een ‘sjambredoot’, als we al die Hollanders in ‘Ik Vertrek’ moeten geloven. Anyway, er moet geklust worden. Dirk laat meteen weten dat hij geen klusser is en derhalve geen verftenue bij zich heeft en Natas heeft ook geen idee wat ze precies moet doen. Eerst maar verven en dan schoonmaken. Maar daar is Jos, die wel weet in welke volgorde er iets moet gebeuren. Na het klussen maakt Natas een wandeling en Dirk denkt (weer eens) na. Zijn Ikigai ligt niet in de sjambredoot van Natas. Natas neemt hem even apart en vertelt hem dat hij maar beter kan gaan. Dat vindt Dirk ook, maar die is van plan morgen te vertrekken. Daar steekt Natas een stokje voor en de opluchting is groot wanneer hij zijn cabrio door de poort rijdt. Met z’n ruitjesbroek.
En meteen wordt de sfeer gezellig. Natas heeft een glimlach op haar gezicht, er wordt een spelletje Jeu de Boules gedaan, helemaal fijn. Dirk gebruikt de terugreis als comtemplatie, zo zegt hij. Want hij heeft bij haar zijn filosoferende en observerende kant laten zien. Dirk heeft gewoon heel Ikigai zijn fifteen minutes of fame gehad en mede daardoor mocht hij niet Blèven in Blèves. Nee, Natas is een blijer mens met Jos: de man van de 3 g’s. Glimlach, Gezelligheid en Godzijdank, de man is klusser. En de man van de pinpas. Die hij was vertegen toen hij Natas een kip cadeau gaf (die nu dus Jos heet. Leuk voor haan Kukident). Gelukkig had hij ‘m wel bij zich toen ze een hapje gingen eten. “Ik ben geen student, dus ik betaal”, zegt Jos. (Kijk je mee, Dirk? Kun je nog wat van leren.)
De volgende dag arriveert Menno. Menno is een soort Rolf Sanchez-mond in een cabrio. Als hij glimlacht, kan hij heel Blèves verlichten. En hij glimlacht veel. Natas is er niet, dus Jos ontvangt hem. Het gaat er allemaal heel amicaal aan toe, totdat hij vertelt dat hij per dag maximaal twee biertjes drinkt, wat op zich een goede instelling is. Natas, die intussen terug is,  vindt het maar niks, want wat nou als zij drie of vier glazen wijn wil drinken? Eh… iets met oud en wijs genoeg om dat zelf te beslissen, Natas? Menno moet uitleggen waarom hij deze regel voor zichzelf heeft ingesteld. “Gewoon, uit principe.” Er wordt nog verder gegist. Wat iedereen wil weten, maar niemand hardop vraagt, is of hij ooit een alchoholprobleem heeft gehad. “Trauma dan?” Nee dus. Gewoon een principekwestie. Petje af, Menno! Waarom moeten mensen zich altijd verdedigen als ze zeggen geen of weinig alcohol te drinken? Ik snap hoe hij zich voelt; ik moet altijd verklaren waarom ik geen vis (en alles dat ooit in het water heeft geleefd) eet. Heb je het wel eens geprobeerd? Is het een trauma? Serieus. I kid you not. Stop daarmee. Menno heeft nu al bonuspunten. 

Wie dacht iets te gaan missen na het vertrek van Desiree (lees: een irritatiefactor) uit de B&B van Hitsige Hans, die heeft het mis. Want Sylvia heeft haar intrek genomen in de B&B van Hitsige Hans. Speelt zij een typetje ofzo? Eerst moet er gestopt worden bij een kerkje, maar dat blijkt dicht te zijn. Dan maar even in blauw mantelpakje en op kittige hakjes met de knietjes in het grind bij het kruis naast de kerk om daar even hardop wat woorden met The Man Upstais te wisselen. Thuis blijkt de was te zijn omgewaaid. Syl zet het wasrek overeind, maar kan niet laten op te merken dat zij thuis betere spullen heeft. En dat het misschien handiger zou zijn als Hitsige Hans voortaan de was even binnen zou zetten of knijpers zou kunnen gebruiken als er een storm op komst is. “Maar ja. Mannen maken fouten, vrouwen maken vergissingen. Kleine vergissingen hè…” Okee Syl, jij zegt het.
Niet veel later denk ik in een aflevering van Astro TV te zitten, want Syl en Libera hebben elkaar helemaal gevonden. Libera heeft iets met engelen, maar Syl gaat daar nog eens keihard overheen: “Ik geef seminars over de astrale wereld. Ik schilder met de astrale wereld en ik praat met de astrale wereld. Ik voel mensen. Ik voel verdriet. Libera heeft verdriet en onmacht. Zij is een mooi mens met een mooie ziel (ik vermoed dat Hitsige Hans daar inmiddels anders over denkt) en toen ik haar voor het eerst zag, toen…” Syl wordt emotioneel en kan niet verder praten.Ja, duh! Ik denk dat elke dronken aap nog wel verdriet en onmacht aanvoelt als je in een huis terecht komt waar twee exen noodgedwongen met elkaar samenwonen omdat ze elkaar niet kunnen uitkopen.
Hitsige Hans is hard bezig in de tuin en als Syl even bij hem komt kijken, vraagt hij of ze een licht klusje wil doen. Door de storm drijft er wat zooi in het zwembad, dus aan haar de taak om dat er even met een schepnet uit te vissen. Er zijn ergere klussen. Enthousiast loopt ze naar het zwembad. Even later zien we haar in de weer met het schepnet. “Ik wil helemaal niet het zwembad schoonmaken”, mompelt ze in zichzelf. Ai… even vergeten dat ze een zender om heeft hangen. Hitsige Hans vertelt ondertussen wat zijn bevindingen zijn wat Syl betreft. “Ze lijkt een sophisticated lady, maar ze is heel down to earth, hoor.” Nou, Hans… Misschien moet je even een blik in je tuin werpen, want daar staat Syl namelijk op hetzelfde moment in een boom één met de natuur te wezen. Ja, dat leest u goed. Ze is gestopt met het zwembad, naar een olijfboom gewandeld en erin geklommen. Ze staat rechtop in de boom, met haar hoofd in haar nek en haar ogen dicht. “Ik ben een natuurmens. De natuur is mijn God. Ik concentreer me nu even op het goddelijke.” Jezus. Oh nee, die niet. Maar als de natuur haar God is, met wie heeft zij dan net bij die kerk zitten babbelen??? Na de goddelijke olijfboomklimsessie gaat ze even mediteren in de tuin. Ondertussen is Hitsige Hans druk bezig in de keuken met een gastronomisch hoogstandje: twee diepvriespizza’s. Hij vertelt verder over Syl. “Zij is geboren aristocratisch. Ik ben maar een dubbeltje en zij is een zilveren daalder. Maar een daalder en een dubbeltje samen is meer waard.” Mijn hemel… Hij vertelt verder dat hij zo romantisch is. Dat hij haar al een beetje aan het vleien is enzo. Ja, hij is goed bezig, al zegt hij het zelf. Syl komt binnengewandeld met de mededeling dat ze de regen al voelde aankomen. Ik ook, als ik op buienradar heb gekeken. Tijd voor het grote diner. De diepvriespizza’s. “Ik ben meer van het gezonde eten, zeg maar”, snuift ze als ze ziet wat de pot schaft. “Ah joh, één pizzaatje maar…”, merkt Hitsige Hans op. “Jaaaaaa… één moet kunnen…”, zegt Syl terwijl ze het niet meent. Dan is het de beurt aan Syl om op camera te vertellen wat ze van Hitsige Hans vindt. “Hij is totaal niet romantisch. Romantisch vind ik in de ogen kijken. Ik hou van warmte, van elegance, van schwung. Nee, ik ben gewend om met andere mannen om te gaan.” Echt, die twee zitten echt op zo’n verschillende golflengte. Behalve als het om bomen gaat. Hitsige Hans werkt ook nog in een boomkwekerij, dus neemt hij Sylvia mee naar zijn werk, die daar heel erg zen van wordt. Een uit de kluiten gewassen Bonsai meenemen is er niet bij: de astrale wereld heeft ervoor gezorgd dat deze boompjes niet beklommen zullen worden door Syl: ze zijn zo’n 180 jaar oud en kosten 15.000 euries. Per. Stuk. Dan maar een foto met het boompje. Een boomfie dus. Even later zitten Hitsige Hans en Syl aan de lunch in de B&B. Libera voelt zich teveel en gaat verder met strijken. Sylvia, onze aristocratische zilveren daalder werkt heel ordinair een broodje met haar handen naar binnen (ja muts, hoe had je het anders willen doen? Door een rietje?) en maakt naar Hitsige Hans een opmerking over zijn ex. “Zij is heel lief, wist je dat?” Ik vermoed dat Hitsige Hans dat ooit wel heeft geweten, aangezien ze samen een kind op de wereld hebben gezet. Hitsige Hans houdt zich even stil, maar zegt dan kauwend: ”Ze kan ook heel vals zijn hoor…” Aldus de man die Libera net nog een sneer gaf omdat ze iets in het Nederlands niet snel genoeg begreep. Hè gezellig, de toon is gezet. Het wordt nu echt hoog tijd om langs elkaar heen te gaan lullen. Syl begint weer te blaten over de seminars die geeft over helderziendheid (waar hij dan weer een foute grap over maakt die zij totaal negeert) en de astrale wereld. Hij vindt dat allemaal niks, loopt de keuken uit en komt terug met vijf zelfhulpboeken. Dat vindt zij dus weer helemaal niks. Even later staat ze, zonder Hitsige Hans, maar wel met een glas vino bianco in haar hand te oreren over haar literaire smaak. “Ik heb boeken gelezen van Gandhi… boeken van Helena Blavatsky… ik heb de bijbel bestudeerd, wist je dat? Dát zijn pas boeken met inhoud.” Ik heb het effe opgezocht, want het is heel lang geleden dat ik haar laatste bestseller heb gelezen, maar Helena Blavatsky is een soort oermoeder der zweefteven, dat werk dus. Maar wat een stel kleuters joh… Syl is duidelijk niet onder de indruk van Hitsige Hans. Hij nog wel van haar en hij vreest dat hij niet aan haar kan tippen. “Het is gewoon een dame. Boven mijn welstand. Ze reist zes maanden per jaar.” Ja, dus? Hij vindt deze dagen met haar de beste dagen tot nu toe. Harakiri is compleet vergeten. Hitsige Hans gaat nog even indruk maken met een hapje eten in de tuin. Geen diepvriespizza dit keer. Wel pasta. “Ik vond de spaghetti niet lekker. Maar dat zeg je niet tegen je gastheer.” Nee, valse slang. Je deelt het alleen maar met een paar miljoen kijkers, nietwaar? En het was orecchiette en geen spaghetti! Terwijl Syl haar best doet de pasta naar binnen te werken, arriveert er een gast en moet Hitsige Hans even in de gastheer-modus. Dan kan Syl mooi even haar eten in de heg flikkeren. Maar zover komt het niet eens, want Syl haar oog valt op de gast die uit het busje stapt. “Leuke man!” Hij is half Duits, half Italiaans en ze vindt het wel een lekker hapje, in tegenstelling tot wat er op haar bord ligt. Ze is er dan ook als de kippen bij om zich te mengen in het gesprek. Auf Deutsch, selbstverständlich. Syl zegt alle mannen interessant te vinden, want: “ik ben heel erg amoureus en ik zie overal leuke mannen. Als je zo lang vrijgezel bent, dan worden alle mannen aantrekkelijk. Zelfs homosexuele mannen daar zit ik tegenaan te knipogen…” Nou Syl, als ze toevallig een zwak voor dragqueens hebben, dan zou het zomaar nog iets kunnen worden… Maar van dat openlijke geflirt met de ‘Deutsche Italiener’ is Hitsige Hans niet gecharmeerd. Diep beledigd gaat hij aan de afwas. De volgende ochtend is de lucht nog steeds niet geklaard en reageert Hitsige Hans zich af door woest de grasmaaier over al het goddelijke gras te smijten. Syl zit elders in de tuin te mediteren terwijl de tranen over haar wangen stromen. Dat kan van ontroering zijn of van de wierook. De ‘Deutsche Italiener’ is al vroeg vertrokken, dus er is, naast Hitsige Hans niet veel te flirten. Bovendien voelt ze ook veel ‘stekels’ bij Hitsige Hans. Er volgt een vage uiteenzetting van haar gevoelsniveau in vergelijking met het gevoelsniveau van Hitsige Hans, waarbij dat van haar natuurlijk hoger zit. En ook weer niet. Ze probeert Hitsige Hans nog een kans te geven, waar hij overigens helemaal niet op zit te wachten, want hij reageert totaal niet op haar toenadering. Dan gooit ze het over een andere boeg om zijn aandacht te trekken. “Ja, niet om te katten hoor, maar ik vind dat de wc’s schoon moeten zijn voor de gasten. Ik vind ze een beetje zwart.” Nee, dáár scoor je punten mee.Syl is tevreden: ze is afgezakt naar zijn niveau en en wonder boven wonder ziet Hitsige Hans ook verbetering. “Maar zij moet toenadering zoeken met deze leuke man.” Syl doet ondertussen de nagels van Libera, en vindt het zeer genereus van zichzelf dat ze haar de Swarovskisteentjes op haar nagels cadeau doet. “Want dat kent ze hier niet.” Nee, in Italië hebben ze vast nog nooit van Swarovski gehoord. Even later ligt Syl op een tuinkussen bij te komen in haar olijfboom. Nog wel, want heel binnenkort heeft Libera nog een mutje Goudreinetten met Syl te schillen. Hitsige Hans wil weten of Syl ook tegen Libera heeft geklaagd over de wc’s. Want Hitsige Hans doet de buitenboel en Libera de binnenboel en is zij dus verantwoordelijk voor de plees. Maar Libera heeft niks gehoord over zwarte wc’s en is meteen klaar met dat achterbakse gedoe. Ze beent op hoge poten de tuin in om Syl geheel terecht uit haar olijfboom te trekken. Binnen doet Syl met haar drie meter lange nagels even voor hoe zij thuis haar pot schoonmaakt. Lieb vindt Syl een snob (joh…) en Hitsige Hans geeft haar aan tafel ook nog even de wind van voren. Syl is totaal respectloos bezig, ook met dat geflirt met die gast van gisteren, zegt hij. Hij noemt Syl een luipaard en verbetert dat meteen in lui paard. Zij vindt hem een botte boer. Tot zover de liefdesbetuigingen over en weer. Ondertussen is de zus van Hans gearriveerd. Zij zit in een rolstoel en heeft hier en daar wat hulp nodig. Er wordt gezellig buiten gegeten, dus Hitsige Hans komt met de laatste spullen voor het avondeten naar de tafel gewandeld. Dan verschijnt Sylvia in de deuropening. In een zwart jurkje met heel veel glimmende steentjes (waarschijnlijk Swarovski) en zwarte hakjes. Ze wil Hans even ontvoeren. En wel naar een restaurant om samen even een hapje te eten. Hitsige Hans valt bijna om van verbazing. De tafel is al compleet gedekt, het eten is al klaar, z’n zus is te gast en dan wil zij ineens buiten de deur eten? Hitsige Hans dacht dus even van niet. Goh, wat een leuk stel samen… 

Astrut heeft haar spanningsgevoel losgelaten. Zegt ze. Niet dat daar iets van te merken is. Okee, ze ging even los toen ze met JamJam en de kinderen aan het stoeien was tijdens een fietstochtje. JamJam gaat goed met de kinderen en dat moet toch wel een beetje indruk maken op Astrut, die in een t-shirt loopt waarop te lezen valt dat ze een mamasaurus is en dat je op jurasskicked wordt als je het niet met haar bloedjes kunt vinden. JamJam trakteert op ijs (Kijk je mee, Dirk?) en er wordt wat over en weer gezeurd over of de kinderen meteen van mama dankjewel moesten zeggen of gewoon spontaan achteraf, wat JamJam gewoon veel leuker vindt. Tijdens deze kleine akkefiet zie je het spanningsgevoel bij Astrut zich weer uit de slaapstand halen, terwijl JamJam steeds gekker op haar wordt. Zij voelt het nog steeds niet, maar hij weet: die Astrut is net Croma. Even wachten voor het beste resultaat. JamJam voelt dat feilloos aan. En dat wordt beloond, want JamJam mag, in tegenstelling tot Alex uit week één, mee naar de schansspringtraining van Noa, de dochter van Astrut. Supertoll!!! Het plan is om die avond gezamenlijk te eten, maar de kids gooien roet in het eten. Ze zijn niet lekker en dus zit JamJam alleen in het gastenvertrek; Astrut laat zich de hele avond niet meer zien. Zelfs niet als er een nieuwe man uit Nederland komt: Ruud. Beetje te overtuigd van zichzelf, want hij vindt zichzelf tamelijk geweldig. Hij ziet in JamJam geen enkele concurrentie. Ruud had gehoopt die avond gezellig met Astrut een biertje te drinken. Nou, kwam hij even bedrogen uit, want: A. Astrut is niet gezellig en B. ze doet niet aan avonden: ze ligt om negen uur al in bed. Ruud dus noodgedwongen ook, met z’n zelfhulpboek ‘Aandacht in je relaties’. Gevaarlijk boek, want Astrut wil: A. geen aandacht en B. geen relatie. Als hij hoort dat de dag in het strafkamp al om vijf uur begint, schiet hij van ellende in een enorme lachkick, waar hij nu waarschijnlijk nog niet uit is. Ondertussen vraag ik me af of hij Astrut ooit gaat ontmoeten, of dat hij voor die tijd uit zichzelf al gevlucht is. Ik zou het wel weten…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: