B&B Vol Liefde, week 2: Bon Apetiet!!!

23 jul

Hehe, we krijgen eindelijk de laatste B&B eigenaar te zien: Jacob. Hij is 60, zit al sinds 1986 in Portugal, heeft een joekeloeris van een B&B met tennisbaan en een zwembad waar je u tegen zegt. En Jacob krijgt dankzij corona meteen 4 vrouwen voor z’n kiezen c.q. om z’n oren, want ze arriveren allemaal tegelijk. Als eerste komt Monica (56) de trap naar de tuin aflopen. “Jij bent het yogameisje!”, roept Jacob uit. Ideaal! Soms hoef je als schrijver niet eens je best te doen om een bijnaam te verzinnen. Yogameisje heeft een cadeautje voor haar gastheer meegenomen: een kweekset met eetbare bloemen. Ik heb nog nooit iemand zo ongemakkelijk zien kijken naar wat ie nu weer in z’n handen geduwd kreeg. Toen alle dames de showtrap waren afgedaald, volgde er eerst een ontbijtje, gemaakt door het enige personeelslid: de Roemeense kokkin Marianne. So far, so good. Totdat Marianne na het eten even gaat pauzeren. Bij het zwembad. In bikini. En die bikini zit om een redelijk strak lijf. Tja, en wat krijg je dan??? Gezeik. Zet een paar vrouwen bij elkaar en je krijgt geheid gezeik. Als ze in bikini naar het zwembad rent, sneert Jenny (53): “Zwaar leven zo. Vervelend.” Jacob wil graag de B&B laten zien, maar de dames vinden dat de tafel eerst moet worden opgeruimd. Wanneer de heer des huizes zegt dat er ook personeel loopt dat nu even ligt te pauzeren, zegt één van de ladies: “Ja.. dat moet je ook bijhouden…” “Ja, die moet ook even een half uur pauze”, legt Jacob uit. “Ja, tuurlijk!”, beaamt Jenny. Maar even later wanneer ze alleen voor de camera staat zegt diezelfde Jenny dat ze het niet vindt kunnen dat zij daar na het ontbijt gaat liggen. Ach, misschien was ze pas sinds vanmorgen 5 uur in touw?
Daarna volgt dan eindelijk de rondleiding van een uurtje of 4 door de B&B, terwijl de dames alleen maar een kamer willen uitzoeken zodat ze hun bagage kwijt kunnen, zich kunnen opfrissen en omkleden en dus verdelen ze snel de kamers maar even terwijl Jacob staat te bellen.
De volgende ochtend wordt er eerst gesport: eerst een yogasessie met Monica en daarna op de tennisbaan aan de Pilates onder leiding van Anita. Jacob zegt heel erg sportief te zijn, maar kan de dames niet bijhouden. Hij klaagt dat zijn blessures niet worden gerespecteerd, ik noem dat niet kunnen aanvoelen tot hoever je kunt gaan. Hij mauwt nog harder dan al z’n katten bij elkaar. Na de “groupsmoothie” zijn de dames het zat en pakken ze de groezelige keuken aan, samen met Marianne die haar bedrijfskleding weer aan heeft: haar bikini. Maar Marianne is geen gevaar: dat zit ‘m in die vier vrouwen. Hij voelt zich een beetje buitengesloten en gaat ervoor zorgen dat ie zich minder met z’n telefoon en meer met de dames gaat bezighouden. En hoe leuk: die hebben inmiddels al een schoonmaakschema in hun hoofd. Lachen joh!

Bij Prinses Roxanne begint iedereen de dag sportief: Theun wandelt, Mitch heft gewicht (2 jerrycans aan een bezemsteel) en de Prinses herself doet iets met haar benen en armen in de lucht op een yogamat. Niet tegelijk overigens, want dan gaat ze op haar plaat. Vandaag zullen de lakeien aan de bak moeten in de stacaravan. “Iemand moet even naar de bouwmarkt. En het lijkt mij het beste dat Mitch dat  gaat doen, want dan ga ik met Theun even aan de koffie.” En zo geschiedde. Mitch komt terug en gaat meteen maar aan de slag in de caravan. Als Theun en de Prinses erbij komen, “eist” Mitch ook wat qualitytime met de Prinses, dus hij stelt voor om morgen te gaan wandelen met haar en haar langharige rat. “Leuk!”, zegt ze. Boring, denkt ze. En dat zie je helemaal niet aan heur gezicht verder. Maar later in de week gaat ze Mitch toch leuker vinden dan Theun. Het kan verkeren hè? Op de valreep krijgen we nog een lesje Brabants veur beginners, want zo lezen we op een weckpot dat havermout in het Brabants blijkbaar Oat Flakes heet en dat de hond Pumpkin wordt genoemd. Ik vind het overigens gewoon nog steeds een langharige rat.
Overigens: de Prinses was al eerder op tv. In Steenrijk, Straatarm. Zij was vast niet die bijstandsmoeder, met een weekbudget van dik 1300 euries…

In Salerno heeft Deb weer iets gevonden om over te ouwenelen wanneer ze Marvel een ontbijtje gaat brengen. “Ik dacht dat hij zich wel aangekleed zou hebben…” Nou kan het aan mij liggen hoor, maar ik zag Marvin echt de deur open doen in een zwarte broek en een wit t-shirt. Nou goed, zij zag in elk geval twee armen vol tattoos vanwege een t-shirt met korte mouwen. FOUT! Even later zitten ze “gezellig” samen te ontbijten. Merval probeert een gesprek op gang te brengen en informeert of Deb van het zoet of het zout is. Deb geeft aan meer van de hartige hap te zijn. “Dus liever een broodje kaas dan een broodje Nutella?” Weer fout. “Nou, geen broodje kaas hoor. Croissant met kaas dan.” Mijn God… Arm jong. Deb zegt niet warm of koud te worden van zo’n vraag, omdat dat geen vragen zijn waardoor je elkaar leert kennen. Nee muts, dat heet smalltalk! Mirvan bedenkt dat het leuk is als hij een romantisch terrasje gaat zoeken zodat ze elkaar daar later wat beter kunnen leren kennen. Hij bekent wel kriebels te voelen voor Deb. Ik ook, maar dan ergens ter hoogte van m’n nekharen. In de middag wordt meneer aan het werk gezet: er moet een stellingkast in elkaar geflanst worden. Menval gaat snel aan de slag. Dan komt Deb een vraag stellen waar je elkaar echt van leert kennen: “Hou je een beetje van klussen?” Nee, dat zegt veel over iemands persoonlijkheid.
En dan gaat de bel. Deb schrikt zich het leplazerus als de 28-jarige Pascal voor de deur staat. Had ze niet verwacht en nu heeft ze geen tijd om zichzelf toonbaar te maken. Kweenie, maar als er een cameraploeg door mijn huis zou lopen, zou ik zelfs nog toonbaar onder de douche staan. Pascal heeft gezellig z’n Playstation bij zich. Ach, het blijven kinderen hè? Na het uitpakken gaat ie op zoek naar Deb en komt dan Lemvan tegen die nog steeds met de kast aan het stoeien is. Pascal stelt zich niet voor; denkt waarschijnlijk dat hij zojuist de klusjesman tegen het lijf liep. En het is geen verrassing dat Deb die avond niet met Marvan gezellig op een terrasje wilde gaan zitten. Joh…
De volgende dag gaat ze wel een ijsje eten met Pascal. Ondertussen doet Merwil z’n best om de keuken aan kant te maken. Als ze thuiskomen, vraagt Deb: “Heb je geslapen?” Man, als je nog geen apneu hebt, dan krijg je het wel van haar manier van communiceren. Wanneer Deb haar plannen voor de avond deelt, pakt Marven z’n kans stelt voor de uitgestelde date van gisteravond te doen. Daar moet Deb even over nadenken. Vijf minuutjes. Op haar kamer. Want het loopt met Milvan een beetje stroef, vindt ze. Eigenlijk vindt ze hem niks, dus is haar antwoord: “Ja, laten we het doen!” Wait, what??? Goed, op naar het restaurant voor een drankje met een kaartspel om elkaar beter te leren kennen. Dat vindt Deb natuurlijk ook niks, dus doet ze fijn met Mirwan mee. Ik. Snap. Dat. Mens. Niet. En het kan aan mij liggen, maar ik vind haar ook steeds enger worden. Die jongens hebben het samen dan weer heel gezellig, zelfs na een openbare trainingssessie van personal beul, ehhh…trainer Pascal. Misschien heeft Pascal nog tips voor Deb over hoe ze haar kin weer terug op z’n plek kan trainen, want volgens mij is die in de loop der jaren op haar neus gaan zitten, maar dit terzijde.
Deb zet de mannen nog even aan het werk terwijl zij nog wat facturen de deur uit gooit. Daarna is het tijd voor iets leuks. Minvel ziet het helemaal zitten en staat na de klusjes als een blije pup te wachten tot de baas klaar is. Alleen heeft zij andere plannen: ze wil met Pascal daten en geeft Mervil een takenlijstje dat hij nog even moet gaan uitvoeren. Hij lacht als een boer met kiespijn en krijgt het idee dat Deb een klusjesman zoekt. En terwijl Deb en Pascal lekker op een terrasje zitten, zwoegt Assepoester door. Deb vindt Mevlan na thuiskomst wel erg stil. “Ik weet niet wat er in hem omgaat…”  Persoonlijk denk ik een paar liter bloed. Maar goed, Deb dus niet. Hallo-oooo??? Oogkleppies af, antennetjes uit, Debbebep. “Kijk, hij wil natuurlijk graag in Italië wonen en ziet mij als de perfecte vrouw, maar ik kan me voorstellen als je op een locatie komt die niet is zoals je dacht, dat dat dan een domper is.” Whuuuuuut??? Dat mens snapt het echt niet hè? Maar gelukkig daalt ook Pascal weer in haar achting als de heren als verrassing het verkeerde eten meenemen. “Wok??? Dat is niet m’n eerste keuze, want er is hier in Zuid-Italië zoooooveel lekkers te krijgen…” Melvin, jongen… RUN!!! Die Pascal ziet ze wel zitten, dus wegwezen daar!!! En rapido een beetje!!!

In Oostenrijk neemt Caroline haar twee mannen mee naar een stukje gras, want ook in Oostenrijk wordt er aan Pilates gedaan. Even testen hoe sportief ze zijn. Nico zet zichzelf meteen buitenspel als hij zegt dat hij Pilates iets zweverigs vindt. Niek, jongen… je buikspieren zeggen morgenochtend iets heel anders hoor, don’t worry. Als Caroline Nico nog een tip wil geven, zegt hij: “Ja, meisje?” Over m’n nekharen gesproken… Conclusie van Caro: Nico is de klusser, Eric de sportman.
Het is tijd voor test nummer twee: kunnen de heren samen een picknickmand voor de gasten samenstellen? Terwijl de mannen naar het dorp gaan, gaat Caroline even samen met Rausje stoom afblazen in de plaatselijke kapel. Nico denkt ondertussen aan streekproducten en doet in de plaatselijke streekproductenwinkel het woord. Eric komt er niet tussen totdat het tijd wordt de schnapps aan de picknick toe te voegen. En laat dat nou toevallig nèt de favoriete smaak van Caroline zijn. “Lekker hè Rausje?”. Alle moeite blijkt uiteindelijk voor niks, want zij had de mand iets verfijnder gemaakt. Tuurlijk. De waarde van deze mand rijst nu al de pan uit, dus de kans dat deze wordt gemaakt voor de gasten, acht Caroline zeer klein. Hoe makkelijk zou het zijn om gewoon vooraf even een budget af te spreken? Het is al snel tijd voor de volgende test: wie kan er het best hout hakken? Nico zou het liefst de bijl tussen de schouderbladen van Eric zetten, maar krijgt daar de kans niet voor, want mooiboy Marc (52) komt al aangereden om zich bij het gezelschap aan te sluiten. Nico denkt hardop: “Kut, weer één!”, terwijl Eric denkt dat het de verzekeringsagent is. Marc looooooves klussen en en haat rommel, dus dat is voor Caroline perfect natuurlijk. Nico ziet het toch niet zo somber in, want hij “is” volgens eigen zeggen houthakken en hij voelt dat Caroline dat waardeert, dus is het een match. Totdat we in een wedstrijdje wie-kan-het-verst-pissen-met-losse-handen terechtkomen. Marc is wel eens op de Mount Everest geweest. Eric ook. Nico niet en sneert dat Eric overal is geweest waar een ander ook is geweest. “Nou, het doet me niks hoor, dat ik niet op de Mount Everest ben geweest! Ik ben op de fiets op de Mount Ehhhhhh… hoe heet ie ook alweer? Die kale berg in Frankrijk…” DE MONT VENTOU-HOUX!!! “…op de Mont Ventoux geweest. Dus…” Ik ook. Met de auto. Stuk makkelijker. Ga je bijl slijpen, man.

En bij Vincent in Italië? Mwah… z’n gangetje. Monique loopt in de B&B te klussen en in te richten alsof ze dat al jaren doet en de eerste proefgasten, twee vrienden van Vincent, arriveren in de B&B. De volgende ochtend zijn ze proefkonijn voor het ontbijt. Dat je in Italië eet van authentiek Boerenbontservies. Die Vincent en Monique zijn inmiddels al een leuk team samen. Kon best wel eens wat worden, die twee…

In Saint-Misère, waar er in een dronken bui door Rox en Bert is geknuffeld, gekletst en verder niks is gebeurd (alsof iemand dat al uitgebreid op tv zou gaan vertellen…), sneert Rox er weer lekker op los naar en over Ysolde. “Ze is gisteravond weer niet tot het eind gebleven. Ze kan niet meegaan in onze gesprekken; ze mist de connectie.” Om Ys lekker te laten connecten met Bert, zet Rox koffie en duwt ze dat bij Ysolde in haar knuisten. “Zo, maak jij ‘m maar wakker. Ik heb ‘m in slaap gekregen!” En terwijl Ysolde kijkt hoe Bert in z’n bed ligt, kruipt Rox er gelijk maar naast. Zelfs Bert weet niet wat er gebeurt: “Jij hebt wel lef in je donder hoor!”
Even later komt dame nummer drie het erf opgelopen: Annemarie (57), die door vrienden is uitgekozen omdat ze zo lekker direct is. Sjeeezes, nog zo één!!! Dat overleeft Ys niet hoor. “Bonsjoer!”, schalt ze. En Bert stelt zich nog nèt niet voor als Bert de Dorpshork. Hij gaat wel naarstig op zoek naar een fles thinner, omdat ie niet zo van lippenstift houdt. En laat Annemarie daar nou niet vies van zijn. Sterker nog: mocht het licht uitvallen in Saint-Misère… Nou ja, laat ook maar.
Het welkomstmaal bestaat uit onder andere zelfgemaakte eiersalade. Niet van Johma, maar van Bert. En dus heeft Rox daar weer commentaar op, want hij smaakt anders dan thuis. Ja! M’n neus ook! Bert gaat hardop even alle ingrediënten langs. Eén van die ingrediënten is Fromage Blanc. Rox informeert even of Annemarie het allemaal wel begrijpt. “Fromage Blanc. Dat snap je wel, toch?” Maar vooralsnog krijgt ze op Annemarie nog niet veel vat. Dan gaan de pijlen maar weer op Ysolde. Nou ben ik geen lichaamstaalexpert, maar ze zit er ook bij als een geslagen hond. Laat aan tafel haar kop hangen en zit constant met een kromme rug, alsof ze het liefst onder de tafel wil kruipen. Als er dan een geintje wordt gemaakt dat diegene die het vroegst naar bed gaat een enkeltje Nederland krijgt, merkt Rox fijntjes op: “Nou, dan weten we wel wie er naar huis gaat!” Tijdens het eten van een ganzenhamburger roept Annemarie “Bon Apetiet!” (Wat hebben apentieten nou weer met ganzenvlees te maken?) en slaat Rox opnieuw toe wanneer er plannen worden gemaakt om de volgende dag met de auto weg te gaan. Annemarie zegt dat ze best wil rijden, dus zegt Rox tegen Ysolde: “Dan moet jij weer achterin!” “Hoezo?”, vraag Ys. “Omdat ik dat zeg nu.” “Oh, zeg je dat? Nou, okee…” En terwijl we Rox en Bert achtereenvolgens in de sauna en het zwembad zien (was Bert nou naakt???), zit Ysolde zielig op een bankje voor zich uit te mijmeren. Ze voelt geen klik, dus… Op het moment dat ik denk dat ze gaat zeggen dat ze haar biezen pakt, zegt ze dat ze er nog een nachtje over gaat slapen. Meiiiiiiidddd… ga toch naar huis. Kun je ook weer gewoon rechtop gaan lopen.
De volgende ochtend zit Ys er weer als een dood vogeltje bij en tijdens de afwas verlost Rox Ysolde uit haar lijden en trekt hoogstpersoonlijk het hoge woord er bij Ys uit dat ze naar huis gaat. En meteen zag je opluchting. Totdat ze naar Bert ging om het te vertellen. Weer die hangende schouders. Bert snapt het en zegt dat Ysolde nog niet rijp is voor een relatie. “Dat zijn jouw woorden…”, zegt ze. Nee, het wordt er niet hartelijker op. Van de meiden krijgt ze wel een (voor Saint-Misèrese begrippen) warm afscheid, maar van de Dorpshork hoeft ze dat niet te verwachten. Zelfs niet als Rox er dan maar om vraagt: “Knuffeltje misschien?” Neuh. Werd gewoon een elleboogje. En met het vertrek van Ys uit  het dorp, wordt het ineens tòch een tikkie gezelliger in Saint-Misère.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: