De spelregels.

20 apr

Beste toekomstige boerenschrijvers (M/V/T),

Misschien zijn de spelregels niet helemaal duidelijk. Ik zal ze voor de zekerheid hier nog even helder voor u weergeven.

  1. Schrijf niet als u niet bereid bent uw eigen leven op te geven om op de boerderij in te trekken. Boeren zijn boeren omdat ze op het boerenland werken. En in 99,9% van de gevallen bij hun werk wonen.
  2. Het is de bedoeling dat de boeren in kwestie de keuzes maken. Dit om het element van de spanning voor de kijkers te bevorderen. Hierop is echter één uitzondering. Zie lid 3.
  3. Per seizoen wordt er door de productie één mol aangewezen: de seizoenshork. Deze heeft als taak één logé gillend het erf af te jagen. Hij of zij dient dat zodanig te doen, dat het lijkt alsof de logé zelf tot dit wijze besluit is gekomen. Dit dient altijd de logé te zijn die als eerste of als tweede vertrekt.
  4. De seizoenshork dient zich op de citytrip dermate te misdragen dat de beoogde liefdespartner zich bij thuiskomst spontaan aanmeldt bij een klooster. Dit is de afspraak die de KRO bij de start van Boer Zoekt Vrouw heeft gemaakt met de Katholieke Kerk, teneinde de kloosterpopulatie te doen groeien.

 

Echt mensen… je hoort iedereen nu zeggen dat we 2020 moeten resetten, maar dat geldt zeker ook voor dit seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Want manmanmanmanman… wat een droefenis dit jaar.
Om te beginnen zijn er op vier boerderijen inmiddels logé’s vrijwillig vertrokken. VIER!!! Larten we ze even op een rijtje zetten.

Bij Mandarijnman ging Betty als eerste weg. De grootste knuffelbeer van dit jaar kon haar niet op de boerderij houden en vertrok als eerste. Voor Mandarijnman alleen maar fijn, want hij houdt van iedereen. Zo zagen we gisteren dat ie tussen z’n twee dames  in een heuse snuifsessie terecht gekomen was. Okee: het bleek een wijnproeverij, maar dat mag de pret niet drukken. Buiten staat hij met tranen in z’n ogen omdat hij niet kan kiezen. “Dan kijk ik naar rechts en zie ik Karien. Kan ik heerlijk mee lachen en dan kijk ik weer naar links en zie ik dat lieve gezicht van Jacqueline en dan denk ik: ik wil ze allebei meenemen. Maar ja… ik kan niet kiezen. Dan kies je maar niemand, Geert-Jan!” Kleine tip: trek na je konijnen- en arabierenpak volgende week gewoon eens je Adamskostuum aan. Kijken wie er dan nog overblijft. Ik denk Karien, want Jacqueline vindt je te zwaar. Zelf is ze namelijk superactief en dat moet jij ook maar eens worden. Dus. Ik zeg: RUN!!! Maar dan wel Karien haar kant op.

“Eutjeveul?” Hjeert wacht af en stelt de vraag nog een keer. “Ikverstaoewel!”, zegt Angela. Vanavond komen de kinderen eten en dus wordt de Oeffeltse snackcorner leegbesteld. En daarna komen er vrienden van Hjeert langs. Het belooft een gezellig avondje te “worre”. Maar terwijl Miss Cameltoe op de bank haar kroketje met zit te herkauwen, trekken haar hersens aan de rem. Je ziet het bijna gebeuren: ohmygodohmygodohmygod!!! Het keuzemoment komt eraan en straks zit ik hier in Oeffelt met een Geile Geert 2.0 en zijn de camera’s weg en dan is alle roem voorbij en loop ik elke dag in kaplaarzen en een overall die veel te ruim zit omdat ie niet vacuum is getrokken hier de stal uit te mesten. Neeeeeeee!!! Dus trekt ze Hjeert nog voordat de vrienden komen aan z’n lurven mee en vertelt dat een liefdesrelatie er toch echt niet in gaat zitten. Hjeert reageert op z’n Hjeerts: die zegt dat allang te weten. Yvon wordt per Concorde ingevlogen en hoort van Hjeert dat Miss Cameltoe veel te wispelturig is voor hem. Angela weet tenminste wat ze wil en Hjeert weet ook dat zij hem wel leuk genoeg vindt om mee te gaan op citytrip. Dus ook hier een logé die de boerderij verlaat. Weliswaar niet gillend, maar kirrend. Op naar het volgende flirtslachtoffer.

Bij Jan ook vorderingen: Natasja Froger had slecht geslapen en veel na kunnen denken. En waar ze gisteren nog de (komt ie!!!) klik voelde, is die klik vandaag nog maar tot een flauw slappe-vingerknipje gereduceerd. Ze ziet ook dat Jan en Nienke veel beter met elkaar overweg kunnen en krijgt daardoor het idee dat ze niet bijzonder genoeg is voor Jan. En dus wil ze praten.
Jan geeft schoorvoetend toe dat er gisteren bij hem ook iets gebeurd is en dat hij verliefd aan het worden is op Nienke. Natas zegt niet de strijd aan te willen gaan en gaat haat koffers pakken. Jan vertelt de breiende Nienke ondertussen dat hij iets aan haar kwijt moet. Je ziet haar denken: ik lig eruit. Maar nee: wat volgt is een knuffel, Natasja die alle keukenkastjes leeg komt halen en een uitzwaaisessie met Yvon. Ook weer redelijk keuzemomentloos dus.

En al deze boeren zijn toch niet echt als seizoenshork aan te merken.
Wie dat wel is, is Annemiek. Maar goed, die heeft iedereen al van het erf gejaagd. Eerst Stille Willie Steven, daarna vertrok de superspontane Fries Jelte uit eigen beweging en ze stuurde de laatste, Erik het paajdenmeisje (nog steeds geen spelfout), er meteen achteraan. Wel gevoelens bij beiden, maar ja: hij woont op anderhalf uur rijden, dus gaat het hem niet worden. Yvon pikt het niet en stuurt Erik de stal in om met Annemiek te praten. Want als het aan hem ligt, wil hij er wel voor gaan. Maar ook dat gesprek in de stal levert niks op. Erik laat niet het achterste van z’n tong zien en laat zich gewoon weer wegsturen. En dat terwijl hij best voor haar had willen verhuizen. ZEG DAT DAN OOK, SLAPPE ZAK!!! Yvon zit even later bij een verdrietige Annemiek aan tafel. De sfeer is net zo ontspannen als toen er nog drie mannen aan tafel zaten: niet. Advies: lekker slapen en morgen de andere 620 brieven gaan lezen. Ja joh…

En een primeur: dit seizoen heeft nóg een seizoenshork! Ja, Bastiaan. En heel gek misschien, maar uitgerekend bij hem is er nog niemand gillend weggerend. Da’s toch vreemd hè?
De meiden hebben het hele huis al schoongemaakt en zijn voortdurend in de keuken bezig terwijl Bastiaan zich weinig laat zien (jajaja, er moet gewerkt worden) en de ladies amper bedankt voor het eten en toch blijven ze… Milou heeft twijfels en gevoelens en Elise gooit zich volledig in de strijd en wurmt zich constant tussen de andere twee tijdens het koken. Maar: ineens is daar Bastiaan die Quality-time met de dames wil. En dus gaat hij eerst met Elise op stap. Op de vraag hoe zij haar toekomst ziet, steekt ze van wal. Ze wil op het platteland wonen, ze wil een gezin, ze wil zorgen, ze is snel tevreden… met andere woorden: I have the whole package. Maar ze vertelt ook dat ze ziet dat Bastiaan en Milou naar elkaar toe trekken. Dat klopt, want hij zit op de bank constant met zijn rug naar Elise toe. Maar ja… als je in dat hoekje blijft zitten en je je dus letterlijk en figuurlijk op de achtergrond houdt… Kijk, een hork heeft dat dus niet in de gaten. En je kunt veel zeggen van Hjeert, maar die had alles piekfijn door.
Milou krijgt even later lasles van Bas. Hij probeert haar dingen uit te leggen, maar zij kijkt alleen maar dromerig van onder haar lasmasker naar hem en hoort niks van de uitleg. Zij heeft last van beginnende verliefdheid, maar ja… ze heeft ook twijfels. Want moet ze dan haar hele leven in Duitsland weggooien? (SCHRIJF DAN NIET, MENS!!! Zie punt 1!) En tja… Bastiaan wil net als Annemiek ook geen relatie op afstand… Moeilijk, moeilijk.

Nou goed, we gaan het zien: er is nog één kans dat er toch nog iemand gillend het Zeeuwse erf van Bastiaan verlaat en het vervolg van Mandarijnman, the breakdown.

Tot volgende week!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: