Dagdaten anno 2020

10 mrt

Daar gaan we weer. De dagdates. Een dagje op stap met je favoriete boer. En nog vier andere geïnteresseerden. En elk jaar denk ik weer: wat hebben ze nu weer verzonnen?

Annemiek gaat op survival. Nou ja, survival… een beetje moeilijk doen boven een sloot. En op een stormbaan voor grote kinderen. Eigenlijk was het gewoon één grote wet T-shirtwedstrijd. Steven voelt al oogcontact, zegt ie. Ik weet niet hoe je oogcontact voelt (ik denk namelijk dat je aan een voelbaar oogcontact vooral een blauw oog overhoudt), maar ik denk te begrijpen wat ie bedoelt.
Tegen het keuzemoment wordt het stiller. Annemiek vertelt en passant nog even dat ze er op de ochtend van de dagdate eigenlijk helemaal geen zin in had. Gedurende de dag werd het wel wat beter, maar het voelt voor haar allemaal een beetje dubbel. Oh lekker. We hebben weer een twijfelaar. Gebeurt dat normaal gesproken pas als er drie gegadigden komen logeren en het dan allemaal dus wel heel dichtbij komt, Annemiek gooit ‘m er tijdens de dagdate dus al in. JA! WAT WIL JE NOU, MENS??? DOE DAN GEWOON NIET MEE AAN ZO’N PROGRAMMA!!!
Maar goed, tijdens het keuzemoment was ze er toch weer helemaal bij. Erik krijgt als eerste het verlossende woord: hij mag naar de boerderij komen. Niet dat hij daar erg warm of koud van wordt, want hij reageert amper. Zullen de zenuwen wel zijn. Verder mogen Steven en Jelte ook hun tandenborstel gaan inpakken. Paul en Jaep mogen thuisblijven. Jaep? Ja, kijk mij hier niet op aan hè? Jaep heeft òf dyslectische ouders òf z’n vader trof een dyslectische ambtenaar van de burgerlijke stand bij de aangifte van z’n zoon…

Mandarijnman ging met z’n dames aan de High-Tea. Moeke… eh Mieke vertelt dat ze dichtklapt als ze verliefd is. Blijkbaar is ze smoor op Mandarijnman, want er kwam amper geluid uit. En dat terwijl hij juist zegt iemand nodig heeft die af en toe tegen ‘m zegt dat ie z’n bek dicht moet houden. Alhoewel… Mandarijnman zelf vond alle dames wel wat, want hij zou ze het liefst “met kop en kont willen vastpakken, in de auto gooien en meenemen naar huis.” Maar ja, da’s nou net niet de bedoeling hè?
In elk seizoen is er minstens één boer die DE vraag krijgt en dit jaar krijgt Mandarijnman ‘m: “Kun jij wel een weekend weg?” De vraagstellers weten het antwoord altijd al, maar toch hè? Elk. Jaar. Weer.
Wat zien we verder nog op deze dagdate? Oh ja… een stukje tuffen met de TukTuk en daarna een workshop taart decoreren, waarin Mandarijnman een soort drol op zijn taart legt. Het eindresultaat noemt hij een ruïnetaart, dus dan kun je ongeveer inschatten hoe zijn creatie eruit zag.
Het keuzemoment was moeilijk voor Mandarijnman, want hij weet niet wat hij moet doen. Uiteindelijk kiest hij voor Betty, Jacqueline en Karine. Moeke… eh Mieke was toch te stil blijkbaar.

Hjeert had hier een trucje voor: alle dames evenveel aandacht geven. Leuk of niet: gewoon doen. Anders voelt een vrouw dat en trekt ze zich terug. Daar zit natuurlijk wel wat in.
Hjeert ging trouwens met z’n vrouwen piñata’s tot moes meppen. Als dat lukte, vielen er een aantal briefjes met vragen uit zoals: bier of bruiswater? En: liever de slimste in een groep of de knapste? De slimste in een groep had toch wel de voorkeur. Hjeert verwoordde het weer mooi: “Vannunmojborkundenieetehè?” Dus dat. En dan de vraag of je zelf versiert of dat je versierd wil worden. Vera antwoordt meteen: “Honderd procent versierd worden!” Met een zo-dan-weet-je-dat-alvast-blik naar Hjeert. Hjeert is trouwens niet sportief, maar zoekt wel een sportieve vrouw en Vera (atletisch lijf waar een normaal mens bang van wordt) zegt met alles te flirten en die combi hè… Nee, Vera heeft voor Hjeert duidelijk de “wauuuuhfactoohhh”.
Het kwam voor ons op de bank dan ook niet als een verrassing dat Hjeert als eerste naam die van Vera noemde tijdens het keuzemoment. Verder mogen Asther (da’s Esther voor boven de rivieren) en Angela (da’s geen Engela boven de rivieren) zich ook gaan voorbereiden op een logeerpartij bij Hjeert. Zij liever dan ik.

Bastiaan valt op vrouwen met helmpjes op. Maar dat kan ook iets te maken hebben met de activiteit van vandaag. Hij heeft namelijk zes BMX-fietsen, vijf vrouwen en een crossfietsparcours in een oude fabriekshal tot zijn beschikking. De dames zien er gelukkig sportief uit. Als ik één van de dates was geweest, zou ik na vijf minuten al aan de beademing hebben gelegen. En dan was dat niet vanwege de boer, maar vanwege het vooruitzicht dit de hele dag te moeten doen in combinatie met een serieus gebrek aan conditie. Maar gelukkig was daar het tweede deel van de dagdate: versier je boer. Of bodypainten voor beginners. En gewoon onschuldig op de arm hoor; het blijft KRO-NCRV natuurlijk hè? Verder zien we nog dat Bastiaan vooral geen antwoord geeft op prangende vragen en dat hij gewoon in Zeeland blijft en niet bereid is om voor de liefde naar Friesland te willen verhuizen. Maar de Fryske skaapjes mogen wel naar Zeeland komen. Da’s toch aardig hè…
Tijdens het keuzemoment blijkt dat de skapenmigratie sowieso niet doorgaat: de Friezin mag in Fryslân blijven. Milou, Madeleen en Elise mogen wel afzakken naar Zeeland.

En dan Jan. Die gaat de boot in en ligt vervolgens voor Pampus. Lekker dan. Het klinkt erger dan het is: met De Verwisseling zeilt hij met de dames naar Pampus toe waar een speurtocht volgt. Ze schieten door middel van een trebuchet met nepkippen (don’t ask) en lopen door een gang met spinnewebben. Brrrrr. Ik ken leukere dagdates zoals eh… eh… eh… laat maar.
De speurtocht komt uiteindelijk uit in de moestuin, waar ze zelf de ingrediënten voor de soep bij elkaar moeten sprokkelen, schoonmaken en koken. Dat kan makkelijker hoor: de schipper had ook gewoon een paar zakken van Unox in de pan kunnen flikkeren, maar wie ben ik?
Jan vertelt ondertussen dat hij na z’n scheiding veel ging roken en drinken en dat ie tegenwoordig veel aan het sporten is, dus over z’n gezondheid hoeven we niet meer in te zitten. Over z’n liefdesleven binnenkort dus ook niet meer, want ook hij heeft een logeerselectie gemaakt: Froukje, Nienke en (alweer een) Vera.

De bank en ik zien overigens een paar liefdes van een afstandje aankomen: Jan gaat voor Nienke, Bas kiest Milou, Mandarijnman blijft met Betty over, Annemiek met Steven en Hjeert? Overduidelijk Vera. Oewitwel: diemedde “wauuuuhfactoohhh”. Danwiddedat.

Tot volgende week!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: