Waaaat??? Geen oliebollen???

1 jan

Gelukkig Nieuwjaar!!! Ja, ook dat natuurlijk, maar het is vooral het thema van deze aflevering van Heel Holland Bakt. Buiten staat André met een enorm confettikanon klaar, Robèrrr schiet confetti terug en André knalt een champagnekurk zo bij Anna in haar schaaltje met bloem. Nou goed, de stemming zit er weer in en de strijd kan beginnen. De opdracht: bak een champagnetaart. De meningen over champagne zijn verdeeld: de één vindt het te bitter, de ander vindt het heerlijk. Zoals Maroeska. In haar taart gaat een hele fles, op één  slokje na: dat verdwijnt zonder taart meteen in haar eigen afvoerpijp.

Er moet qua champagne wel goed gedoseerd worden volgens André, want “te” is volgens hem nooit goed. “TEveel niet, TE weinig niet en de jury is niet snel TE-vreden.” Tussen het bakken door wordt er geïnformeerd of de bakkers nog goede voornemens hebben. Hanneke wil aardiger zijn. En Prince Harry? “Mijn goede voornemen is dat deze taart gaat opstijven.” Ik heb nog een goed voornemen voor Robèrrr: kijk eens wat minder streng. Hij stond met een blik naar de door ballonnen gevormde suikerbollen van Nicole te kijken… Alsof ze gif aan het mengen was. Maar ze liet zich er gelukkig niet door van de wijs brengen en toegegeven: ze stonden prachtig op de taart.

De taart van blonde Kim bleek een fiasco: er zat een laag overheen die wel van rubber leek. De gelei was dermate slecht dat Robèrrr de hele taart uit elkaar trok bij het aansnijden. De taarten van Anna en Prince Harry sprongen er qua smaak bovenuit, als we de jury mogen geloven. Met een eervolle vermelding voor Prince Harry wat mij betreft: hij had de tekst “Pop Fizz Klink!” op de taart gezet. Fonetische champagneklanken dus. En voor de niet-kijkers: Prince Harry is die ene met die doventolk hè? Dat hij zelf totaal niet met zijn doofheid zit, blijkt wanneer André met hem over vuurwerk praat. André zegt dat hij siervuurwerk mooi vindt, maar knalvuurwerk daarentegen… “Heb ik geen last van’, klinkt het droog. Hij kan bakken en hij heeft humor: deze jongen moet zo lang mogelijk in de race blijven!

Dan is het tijd voor de technische opdracht: maak vier churrocups. André heeft moeite met de uitspraak (kjoeroscups) en dan… hij vindt dat er gewoon oliebollen moeten worden gebakken. De jury is onverbiddelijk en dus gaat er gemodderd worden met het opspuiten van een soort van (daaaaaaaristieweer!!!) soezenbeslag aan de onderkant van een muffinplaat. Althans, dat is de truc. En niet iedereen heeft dat in de gaten. André pookt ondertussen buiten de tent de friteuse op om gewoon tòch lekker oliebollen te gaan bakken.

De jury heeft een hele kluif aan het jureren van de churrocups. Of ze zijn niet goed gaar, of het zijn er geen vier, of ze zien er niet uit. Nicole heeft het zelfs over haar churrodrollen en blonde Kim noemt het freestyle churros. Nicole’s drollen belanden terecht onder aan de ranglijst; Maroeska wordt tweede en Hanneke wordt, zoals altijd tot haar eigen grote verbazing, eerste.

Het spektakelstuk van deze week is een lekker vage: maak een nieuwjaarstaart. Wat moet een mens daar nou weer mee? Maroeska maakt een taart met citroen, omdat dat zo lekker fris is, Vincent maakt een Erasmusbrug van chocolade, omdat dat de plek is waar de grote vuurwerkshow wordt gehouden en Prince Harry maakt een taart waar appelflappen in verwerkt zitten. Origineel! Blonde Kim gaat ook nu weer niet lekker: haar botercrème schift, haar macarons blijven blijven plakken op het bakpapier, de sterretjes zakken omver: ik zeg tranen in 3, 2, 1… Ja hoor!!! Janken. Wordt wel een dingetje hè, dit seizoen. Maar goed, de tijd loopt lekker door en blonde Kim geeft het eigenlijk gewoon op. Elke taart die uiteindelijk bij de jury wordt gebracht, bevat naast de gebruikelijke ingrediënten ook nog een lekker knapperig laagje zware metalen, omdat op elke taart vuurwerkfonteinen of een berg sterretjes staat. Maar ach, het ziet er wèl feestelijk uit. En daar gaat het om. En oh ja, om de smaak natuurlijk.

Voor de tweede week wint Maroeska, want jaaaa… haar taart zag er weer prachtig uit. En de verliezer? Janny geeft van tevoren blonde Kim nog even een veeg uit de pan door te zeggen dat ze gewoon opgaf. Tel daarbij op dat haar gelei van de eerste opdracht van rubber was en haar churrocups niet als zodanig te definiëren waren en je weet het: exit blonde Kim. Beter, want nu kan ik vanaf volgende week weer gewoon bijvoeglijknaamwoordloos Kim typen. Heerlijk!

Tot volgende week!

Advertentie

Eén reactie naar “Waaaat??? Geen oliebollen???”

  1. Cisca 2 januari 2019 bij 06:57 #

    😂😂😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: