Wéér een droom aan diggelen…

29 okt

Wat ik laatst toch weer las… Willemijn schijnt dus al eerder op jacht te zijn geweest naar een boer, óók in BZV, toen er boeren in het buitenland op zoek gingen naar de liefde. Maar toen werd het niets en nu zit ze dus bij de laatste drie van de seizoenshork. Willemijn wil gewoon boerin worden, heeft ze ooit gezegd. En die kans is nu dus best wel heel erg aanwezig. Maar jaaaaa… seizoenshorkje moet nog kiezen. En dat doet hij. Maar niet voor Willemijn. Ze heeft, volgens onze inmiddels bekende psychohorkseizoensboer echt veel te veel issues om gelukkig te worden met een ander. Of in ieder geval met hem. Volgens mij wordt iedereen gelukkiger zonder hem, maar dat is mijn verwrongen kijk op de zaak. Anyway: kaboem!!! Weer een droom kapot. En terwijl Willemijn haar koffers pakt, ontvouwt zich in mijn brein een nieuw programma-concept: Vrouw Zoekt Boer. Wedden dat ze zich opgeeft?
Na het vertrek van Willemijn zien we zowaar een andere Marnix. Hij doet pogingen leuk uit de hoek te komen, maar gelukkig drukt de seizoenshork meteen weer alles de kop in door een typisch horkerige opmerking. En dat gaat ‘m makkelijk af. Als de dames mijmeren over het uitzicht en vooral over hoe dat opgeknapt kan worden door de brandnetels te verwijderen, zegt meneer: “Da’s ook natuur hè, die brandnetels…” Zucht. De meiden mogen meehelpen om een koe te wassen en te scheren. “Ja, dat is wel leuk hoor, maar alleen gaat het veel sneller.” Zuchtzucht. Maar goed, er wordt gestoeid met een waterstraal, er worden grapjes gemaakt, er wordt een opmerking gemaakt over de ballen van de stier en hoe jaloers de seizoenshork is als die ballen worden gewassen door de ladies en er wordt gezwommen in een boerensloot. Janneke begint volgens mij hiermee toch wel een beetje de favoriet van de seizoenshork te worden, vermoed ik. En Bertine? Die blijft zichzelf. En wordt geen boerin, vrees ik.

Stinkin’ Steffi heeft (ik citeer) “een tyfushekel” aan haar verjaardag, dus had ze het stilgehouden. Ze wordt toch door haar mannen toegezongen en krijgt onder andere iets te snoepen. “Da’s niet goed voor m’n dieet!’, roept ze, waarop Harrold heel gevat antwoordt dat er dan nog meer is om van te houden. Je weet dat die opmerking komt, maar van hem kan ik het hebben. Die Harrold kan altijd nog stand-up comedian gaan “worre” als het boerenleven hem gaat tegenstaan. Wanneer tophengst Hennessee aan een merriedoekje mag snuffelen en daarna z’n ding mag doen op een dummy, zegt Roel na afloop: “Zo. Kort maar krachtig.” Waarop Harrold ‘m inkopt: ”Nou, ik vond het toch een hele lengte. Lekker gewerkt, pik!” Dus. Hahaha, paardenlul…
Ondanks dat Stinkin’ Steffi haar verjaardag heeft stilgehouden, heeft ze ‘s avonds toch verdacht veel vrienden in de tuin staan. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik zie alleen de smachtende ogen van Harrold. Die jongen is zooooo verliefd!!! Hij probeert constant haar blik te vangen. Lukt niet echt, want bij Stinkin’ Steffi begint de alcohol langzaam te werken; ze wordt steeds gezelliger. En oh ja… er is muziek. Maar effe serieus: hoorde ik daar nou echt Maywood???

Jaap heeft lekkage. Als Jaap Wim zou zijn, zou hij waarschijnlijk lekkakage hebben, maar goed. Lekkage dus. Dat kan heel Boer Zoekt Vrouw-kijkend Nederland concluderen als Jaap zegt dat z’n bassin steeds leger wordt. Marian met een i denkt graag even mee. “Misschien dat er ergens een lekkage zit???” Nee, echt??? Pfff… Het is deze week voor Jaap trouwens wel de even-een-momentje-pakken-met-aflevering. Eerst met Marian met een i bij de koffieautomaat. (Doet ze goeeed: ze weet dat hij er suiker in heeft. Na drie dagen. Drie!!! Ik kan het nèt onthouden. Na bijna negen jaar…) In het kantoor vist Jaap naar Marian haar visie op hem en die krijgt meneer. “Je bent een gentleman, zorgzaam en echt superlief, maar niet in de negatieve vorm.” Jaap bedankt haar voor deze eye-opener met een soort van schouderklopje. Maar dan op haar been.
Petra krijgt ook haar momentje, zittend op de rand van het inmiddels niet meer steeds leger wordende bassin. Ze is vooral onder de indruk dat ie zo lekker kan schakelen in een noodsituatie. Ja. Joh. Het werk gaat gewoon door en als het zoals afgelopen zomer 689 graden dooit overdag, dan is het leeglopen van een bassin wel effe een dingetje. En dan heb je toch iets minder tijd om een compliment te maken over de truttige rokjes van Petra. Toch? Gelukkig vindt ook Petra Jaap een lief mens. ’s Avonds op de bank neemt Jaap het er van. Hij verdeelt z’n vrouwen onder de armen: onder elke oksel zit er één naar een verder totaal oninteressante dvd te kijken. Maar dat zal die drie op de bank een rotzorg zijn.

Bij Wim gebeurt er nog steeds niet veel. Ja, er wordt lol gemaakt, er wordt gezwommen en dat soort dingen, maar Wim… we willen drama zien!!! Dat je gewoon al uitgebreid met iemand stiekem achter een boom staat te lebberen terwijl de ander op de voorgrond ernstig in de camera kijkt en zegt: “Ja, ik voel dat ik met Wim echt een klik heb. Nee, maar dan ook echt, hè!” Gelukkig is er die avond en berg vrienden van Wim met wie hij even de dames Pauhaula en Mamarit doorneemt. Eén van die gasten geeft Wim de gouden tip: geef ze eens een beetje aandacht. Ik mag hopen dat het vanaf nu gaat vonken daar, want volgens mij krijgt Pauhaula er wel een beetje genoeg van en het zou voorspellingsgewijs niet echt goed uitkomen als er niet bij de seizoenshork, maar juist bij onze krullullenbol iemand vrijwillig zou opstappen, nietwaar?

Paddobabe pakt ook even haar momentje. Met Maarten, die overigens steeds stiller wordt. Ruud wordt met een leeg kratje bier naar de supermarkt gestuurd, zodat ze met Maarten even kan kleppen. Het lijkt mij een saaie combinatie. Ze zeggen allebei gesloten te zijn totdat ze iemand beter leren kennen. Nou, als ze allebei lekker gesloten gaan zitten te wezen, dan komt er nooit een vloeiend gesprek op gang, dus dat gaat ‘m niet worden. Alhoewel ze wel toegeeft dat hij aan haar eisen voldoet. Maarten deelt Paddobabe nog wel even fijntjes mee dat ze misschien iets minder moet commanderen. Wanneer Ruud er weer is, schiet ze even terug in haar oude rol als ze languit op de loungebank roept dat haar telefoon nog binnen ligt. Ineens dringen de woorden van Maarten tot haar door en schiet ze overeind. “Ach, ik moet toch even naar de wc!” Oehhh.. net op tijd…
Bij Paddobabe is er die avond ook al een feestje in de tuin. We zien de paarsehaarvriendin die Paddobabe een beetje oppimpt voordat ze naar buiten komt en we zien Ruud die zich lekker tussen haar vrienden mengt. Maarten zondert zich af en heeft zichzelf voor het gemak maar uitgeroepen tot grillmeister en laat de sissende schouderkarbonades en hete hamburgers geen seconde alleen. Hebbie alleen geen tijd om iets te drinken te pakken. Maar gelukkig is daar paarsehaarvriendin zich over hem en zijn vochthuishouding ontfermt. En zo kwam alles toch nog op zijn pootjes terecht. Gaaaaapp…

Net als ik denk dat het allemaal een beetje stroperig is dit seizoen, krijgen we een vooruitblik naar volgende week.
Yes!!! Drama!!! Tranen!!! Onbegrip!!! Jaloezie!!! Eindelijk!!!

Tot volgende week!

Advertentie

Eén reactie naar “Wéér een droom aan diggelen…”

  1. Cisca 29 oktober 2018 bij 19:35 #

    😆😆😆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: