Zo, dat hebben we ook weer gehad. (2012)

15 apr

Geplaatst op 22 januari

Ik weet het niet, hoor. Ik ben niet zo’n zure die een ander niks gunt. En ik ben zeker niet jaloers. Integendeel. Ik ben meestal best wel trots als iemand ons kikkerland weer even op de wereldkaart zet door iets moois te presteren.

Neem nou zo’n Laura Dekker. Een jong ding met een lekker eigen willetje, iets te rijke ouders, een knijter van een zeewaardig zeiljacht en een gezonde dosis schijt aan de leerplichtambtenaar. En o ja, een enorme hang naar aandacht. Pa en ma vinden alles wat Laura denkt en doet, geweldig. Dus gaat ze in haar eentje (nou ja, eentje…) de wereld rondzeilen. Als jongste ooit.

Na wat geharrewar met jeugdzorg en meer van dat soort lieden en na de uitspraak van een rechter die haar in haar gelijk stelde, koos ze het ruime sop. Vanuit Zeeland naar Portugal (met haar vader) en daarna richting Sint Maarten, waar ze gisteren, bijna precies een jaar na haar vertrek daar, arriveerde. Als jongste ooit. Alleen niet meer varend onder de Nederlandse vlag. Want Laura’s avontuur komt tot een eind en dan ebt de aandacht weg, dus moet je iets anders verzinnen om jezelf in de kijker te werken. Dus besloot ze de Nieuw-Zeelandse vlag te hijsen. Ze schijnt naast de Nederlandse en de Duitse nationaliteit ook nog eens de Nieuw-Zeelandse nationaliteit te bezitten, dus ja… waarom niet? (Ik ken trouwens iemand in de politiek die nogal wat moeite heeft met mensen met meerdere nationaliteiten, zeker bij een grote groep “medelanders”, maar die hoor je nu ineens niet nu het gaat om een meisje met een bijzondere prestatie èn, ook niet geheel onbelangrijk, dezelfde haarkleur. Nou ja, bijna dan…) Maar goed, Laura vaart dus niet meer als Nederlandse rond. Eén van de redenen daarvan is dat er weer eens mot is met de leerplichtambtenaar. Gaap. Die vindt dat ie de laatste tijd te weinig huiswerk van Laura via de satelliet ziet verschijnen. Ja… daar zit wat in. Aan de andere kant: ze woont niet in een huis; wel op een boot, dus kun je dan spreken van HUISwerk? Jahaa… daar zit ook wat in, hè? Maar goed, Laura baalt een beetje van die vervelende leerplichtambtenaar. Waar bemoeit die man zich eigenlijk mee? Heel gek misschien, maar ik denk dat er wel meer kinders zijn die ervan balen om in de schoolboeken te moeten zitten, maar ja… er is altijd nog zoiets als leerplicht. Zelfs als je Laura Dekker heet en je ouders je niet gewoon thuis kunnen houden. Raar hè?
De andere reden die aangevoerd werd, is het weer. Ach gut… Maar goed, het verklaart wel waarom de Duitse vlag niet in top ging… Zelfde pokkeweer als in Nederland, blijkbaar…

Goed, Laura heeft het helemaal gehad met Nederland en gaat in Nieuw-Zeeland wonen. Pa en ma hebben geen reet te vertellen verder. Laura soms ook niet: Guinness erkent haar record niet om andere kinders van dit soort rare fratsen af te houden. En gelijk hebben ze!

Laura, je hebt een topprestatie geleverd. Knap hoor. Ga nou maar lekker naar Nieuw-Zeeland, dan zijn wij hier eindelijk van je gezeik af. Pffff…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: