Blankenburgtunnel, deel twee. (2012)

15 apr

Geplaatst op 29 januari

Twee blogjes terug heb ik mijn mening geventileerd over de voorgenomen Blankenburgtunnel. Ik heb toen een mail gestuurd naar de 150 kamerleden die zich over de plannen van de minister zouden gaan buigen (zie blog). Hier het vervolg…

Ik heb inderdaad wat reacties gekregen van Kamerleden. De Kamer heeft de minister begin januari een behoorlijk aantal vragen voorgelegd (stuk of 85), omdat er dus één ding wel heel erg duidelijk is geworden: deze minister heeft dingen niet goed doorgedacht, te veel gekeken naar de financiële kant en te weinig onderzoek laten doen naar het alternatief, de Oranjetunnel. Dus mevrouw Schultz is naar huis gestuurd om de boel nog eens te overdenken.
En nu wordt de beslissing dus komende week genomen…

Natuurmonumenten zit ondertussen ook niet stil en maakt nog snel een geweldig protestfilmpje, met commentaar van Martin van Waardenberg. En de vraag aan medestanders om dit filmpje door te sturen naar leden van de Tweede Kamer. Dus daar ging ik weer…

Geacht kamerlid,

U heeft ‘m vast al eens voorbij zien komen: het “protestfilmpje” dat door natuurmonumenten is gemaakt. In het filmpje wordt, weliswaar op een humoristische wijze, duidelijk gemaakt waarom de Blankenburgtunnel geen goed idee is.
Als u het filmpje nog niet heeft gezien, dan wil ik u vragen om deze alsnog te bekijken. Het neemt, inclusief het lezen van deze mail, slechts twee minuten van uw tijd in beslag. Dus aangezien u dit nu toch al leest: u bent bijna op de helft… Het is inmiddels vijf voor twaalf voor een prachtig en uniek gebied tussen Vlaardingen en Maassluis. Alstublieft, laat uw verstand spreken, volg uw hart en gezond verstand en laat uw stem (en daarmee de mijne) gelden en zeg NEE tegen de Blankenburgtunnel.

Met vriendelijke groet,
Anneke de Jong, een bezorgde bewoonster van Vlaardingen.

Dank u wel!

Ik ben wederom benieuwd…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: