Goudkoorts (2008)

24 mrt

Geplaatst op 10 juli

Ja, ook ik ben er ingetrapt. Zelfs ik. Ik, redelijk nuchter, ben er met open ogen ingetrapt. Ik heb een staatslot gekocht. Ik win zelden iets, dus waarom zou dat nu anders zijn? Maar nee, de jackpot staat op 25 miljoen; hij gaat er gegarandeerd uit en dus… ging op een mooie dag in juni bij mij op de zaak de telefoon. M’n moeder. “Zeg, ik sta nu bij een sigarenboer om een staatslot te kopen voor je zus… ik denk dat ik er zelf ook maar één koop. Wil jij er ook één?” “Nah, mwgf… kweenie, hoezo?” “Nou, de jackpot staat op 25 miljoen… ?” Oh. Als ik al een staatslot koop, dan is dat echt altijd een oudejaarslot en dan ook nog eens op de valreep, namelijk op de laatste dag van het jaar. En bijna altijd voor Jan met de korte… u kent ‘m wel. Tja, 25 miljoen… Het zal wel niet, maar stel je nou toch eens voor… Iemand anders in mij geeft antwoord: “ja, joh, doe maar!” Zei ik dat? IK? Tssss…
Thuisgekomen werden er afspraken gemaakt. “Jongens”, zei moeders tegen haar twee dochters. “wat doen we? Houden we allemaal ons eigen lot of delen we het met z’n drietjes als er ergens een prijs op valt?” Het werd delen. De drie loten zijn nu van ons allemaal, dus iets meer kansen op een prijs. En nu valt ie dus vanavond.
In het kader van: “ga eens positief denken, mens!”, ga ik nu van het posititieve uit. Kijk, geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maken ze geld. Gisteravond met een vriend even ge-chat (jaja… ik chatten) en toen heb ik even kenbaar gemaakt wat ik met het geld ga doen. Onder andere.
Eerst een leuk huis kopen, met een zwembad. Dat is toch wel een vereiste. Binnen en buiten dus, maar dat is logisch. Dan kwam er ook een leuk appartementje in Londen, en wel aan de Thames (voor niet-Anglofielen: de Theems). Ik had zo in gedachten ergens in Wapping. Leuk wonen daar. Docklands mag ook. Lekker modern. Leuk, zo’n appartementje voor in de weekenden. Dan had ik ook wel een iets groter stulpje in gedachten in Londen (voor door de week of voor het geval je wat “vrinden” over krijgt). Ik had zo gedacht in Hampstead. Toch in Londen, maar ook een beetje een landelijk dorps karakter. Voor de leuk nog iets in het prachtige Schotland, waar ik twee jaar geleden helemaal verliefd op ben geworden, dus dat mag ook niet ontbreken. En iets op Terschelling, uiteraard. Op West, met zicht op de Brandaris, anders kan ik niet slapen. Voor zover de huisvesting. Het is dat ik twee maanden opzegtermijn heb (alhoewel, ik heb me nog een berg vakantie-uren staan), maar anders kon ik al eerder die wereldreis maken. Maar goed, wat is twee maanden in een mensenleven? Niet zo zeuren hoor, de Jong. Er kwam natuurlijk ook een leuk autootje, zoals een Land-Rover (Mijn broer had er één toen ik klein was, al ging mijn persoonlijke voorkeur toen nog uit naar een Range-Rover (door mij ook fonetisch zo uitgesproken. Hé, ik was zes, ja?), maar nu… neehee. Land-Rover!) Ik zou ook gewoon voor de leuk mijn vliegbrevet gaan halen, tijd en geld zat om aan je vlieguren te komen, dus dat zit ook wel snor. Om me niet helemaal de pleuris te vervelen zou ik ergens een leuk restaurantje beginnen en me totaal niet bemoeien met wat er in de keuken gebeurt. Ik ben meer van de inrichting en de gasten ontvangen. (Trouwens, als ik in de keuken ging staan, dan ging de tent snel op de fles. Twee weken alleen thuis heb ik ternauwernood overleefd. Nee hoor, geintje. Ik heb elke dag heerlijk gegeten, al zeg ik het zelf. Maar toch, niets voor mij.) En ik zou heel misschien toch eens aan een boek beginnen en het in eigen beheer uitbrengen. Geen hond die het koopt, maar gewoon… het idee. En ja… er ging ook wel het één en ander naar het goede doel.
De grote winnaar is de Staatsloterij natuurlijk. Er zijn ongelooflijk veel loten verkocht, meer dan normaal. En logisch. Ik geloof dat ze 45 miljoen hebben binnen gehaald en de jackpot is dus 25 miljoen. Dus reken maar na… Maar goed, ik doe dus aan positief denken… en dat doe ik nu dus vooral voor mezelf.
Nou ja, de trekking is vanmiddag om drie uur al geweest, dus het is inmiddels bekend dat ik gewonnen heb natuurlijk. Zometeen, over ongeveer een half uurtje, wordt het bekend gemaakt en… nou ja… ik zal het niet aan de grote klok hangen, maar mochten er op deze site over een maand of twee blogjes verschijnen waarin ik het heb over witte stranden, exotische vogels, een helderblauwe zee, wereldsteden als Los Angeles, Sydney, Tokio en/of je krijgt een kaartje van me vanuit het Burj-Al–Arab hotel in Dubai, dan heb je wel een beetje een idee wat de uitslag op 10 juli 2008 was. Ik ga nu dit blogje plaatsen; het was leuk om 37 jaar tussen jullie arme sloebers te hebben doorgebracht, maar hier scheiden onze wegen, wat de financiën betreft. Ik ga me nu even voorbereiden op het in ontvangst nemen van mijn prijs.

Groeten,
An.
(Aankomend miljonair)

Naschrift: Het is veertien euro vijftig geworden. Op het lot van zus. Dat dus eigenlijk ons lot is. Het kreng wilde eerst niets meer weten van het verdelen van de prijs, maar moeders en ik zijn onverbiddelijk: delen! Dat was de afspraak. Dus met andere woorden: Ik ben vandaag 4,8333333 euries rijker geworden. Ik had het in ontvangst nemen van de prijs me toch iets anders voorgesteld… Ik ga eerst maar even een nachtje slapen over hoe ik dit enorme bedrag zal gaan besteden. (Ik kan alvast een zwembrilletje kopen. Volgende maand is de jackpot 5 miljoen. Vind ik ook goed…)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: