Daar baal ik nou zo van… (2006)

5 mrt

Geplaatst op 7 september 2006

Daar baal ik nou zo van… Ben je op vakantie, lees je alleen maar over de nieuwe sensatie op muziekgebied. Alleen maar lezen. Dat is frustrerend. Errug frustrerend. Wat doe je dan, als je bijzonder benieuwd bent naar iets dat je niet kent? Nou, dan is het niet handig om een cd-zaak binnen te lopen. En dat deed dus ik wel toen ik op vakantie was in Schotland (zie het verhaal hieronder). In een heel groot winkelcentrum net buiten Glasgow werd ik naar binnen gezogen. Ineens stond ik in een Virgin megastore. Nadruk op mega. En ja hoor: vanaf de ingang links langs de wand: een paar meter cd’s van het nieuwe wonderkind. En dan koop je op de bonnefooi zo’n cd. Meestal loopt dat fout af, want je hebt geen idee waar je nu weer je geld aan uitgeeft. Maar ja, in Nederland hebben we er nog helemaal niet van gehoord en dus gok ik de waag. (Andersom)
Nou, om een lang verhaal nog veeeeel langer te maken: ik kwam thuis, deed m’n cd-tje in de spelert en… was meer dan aangenaam verrast. Geweldig! Nou, ikke trots op “mijn” ontdekking natuurlijk. Thuis meteen gekeken of deze cd al in Nederland te krijgen was. Nee dus. Mooi! Ik heb echt een zelf-gexefmporteerd primeurtje te pakken. Goed, cd helemaal grijs gedraaid (nou ja, bij wijze van spreken dan…) en natuurlijk zijn er een paar favorieten die nu constant in mijn hoofd zitten (da’s mijn biologische mp3-speler; geen batterijen nodig, alleen een beetje eten af en toe, heel handig). Anneke blij.
Nee, dan een paar dagen geleden. Ik stap na m’n werk in m’n auto, zet de radio aan (met daarin de bewuste cd) en hoor één van m’n favoriete nummers. Niks aan de hand. Dan hoor ik ineens Ruud de Wild het nummer van “mijn” ontdekking afkondigen. Kriegen we noe? Heb ik iets gevonden, wordt het hier een paar weken later ook uitgebracht. Shitterdeshitshit!!! Nou, dan maar een beetje reclame maken: Koopt allen “Undiscovered” (tot voor kort undiscovered, ja…) van James Morrison. (Ik zeg kopen. En nou niet meteen gaan downloaden!!!) De mannelijke Joss Stone, met een beetje een Boris stemgeluid in de verte. Ik ontdekte ‘m misschien als eerste, maar die primeur is er nu vanaf, dus ga ik nu een voorspelling doen: de huidige single is “You Give Me Something”. Ik tip “Under The Influence”en “Wonderful World” als volgende kanshebbers voor de hitlijsten. Meestal krijg ik gelijk. Dat u het maar weet.
En vergeet niet: u las het hier, da’s HIER voor het eerst. Dat u dat ook maar weet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: